Είναι γεγονός ότι το φθινόπωρο είναι εδώ. Οι βιτρίνες των καταστημάτων ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν και μετά από μια σύντομη έρευνα που έκανα, οι 10 κυρίαρχες τάσεις μόδας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024, είναι οι εξής:

  1. «Ήσυχη πολυτέλεια», γνωστή και ως “Quiet Luxury”. Με λίγα λόγια μιλάμε για ποιοτικά basic κομμάτια, που κάνουν την εικόνα μας ακριβή χωρίς υπερβολές! Οι απλές γραμμές και ουδέτερα χρώματα κυριαρχούν. Αυτή η τάση φέρνει και ένα νέο καθεστώς, αυτό της οικολογίας και της διαχρονικότητας. Ο πυρήνας της είναι να μας κάνει να αγοράζουμε λιγότερα, αλλά ποιοτικότερα κομμάτια, τα οποία μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, αλλά μένουν στη ντουλάπα μας για χρόνια, χωρίς να φθείρονται. Με λίγα λόγια ποιότητα, κι όχι ποσότητα.
  1. Βιώσιμα υλικά: Ο βιώσιμος σχεδιασμός θα συνεχίσει να κυριαρχεί, με περισσότερα ρούχα να δημιουργούνται από βιώσιμα υλικά, όπως οργανικό βαμβάκι, ανακυκλωμένα υφάσματα και συνθετικές εναλλακτικές. 
  1. Ζεστά χρώματα και υφάσματα: Τον φετινό χειμώνα, η παλέτα των χρωμάτων είναι ζεστή και πλούσια. Θα συναντήσεις πολύ συχνά τις αποχρώσεις του βαθύ κόκκινου, μπορντό και πράσινου. Ενώ υφάσματα όπως το βελούδο, η γούνα και το μοχέρ, θα μονοπωλήσουν στην ραφή των παλτό. Επίσης ένα σημαντικό trend αυτή της σεζόν είναι τα total red looks. Φόρεσε κόκκινο από την κορυφή έως τα νύχια χωρίς να φοβάσαι ότι είναι υπερβολή. 
  1. Ανατολίτικες επιρροές: Η Ανατολίτικη αισθητική και τα μοτίβα θα είναι παρόντα σε ρούχα και αξεσουάρ. Κιμονό, κεντημένα μοτίβα και πλούσια υφάσματα θα δημιουργούν μια αίσθηση μυστηρίου και πολυτέλειας. 
  1. Oversized πανωφόρια: Φέτος, τα oversized παλτό και ζακέτες θα είναι απαραίτητα για τις κρύες μέρες. Ειδικά το μαύρο παλτό σε συνδυασμό με ένα total black outfit, έχει φέτος την τιμητική του. 
  1. Layering: Η τέχνη του layering δεν είναι κάτι καινούργιο. Υιοθετείται από πολλές γυναίκες εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα τον χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει. Συνδυάζοντας πουλόβερ, πουκάμισα και πανωφόρια, μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο στυλ με πολλά layers, δηλαδή πολλές στρώσεις. 

  1. Αντικατάσταση του λευκού πουκάμισου. Τα πουκάμισα πλέον, είναι περισσότερο διακοσμημένα με κεντήματα, laser cut τεχνοτροπίες, όπως επίσης ριγέ και καρό. Εναλλακτική στο λευκό πουκάμισο είναι η λευκή μπλούζα από βαμβακερό φούτερ ή ακόμα και άλλα μαλακά υφάσματα όπως το ζέρσεϊ. Πολύ μακριές μπλούζες που μπορούν να φορεθούν μόνες τους σαν φορέματα ή με το αγαπημένο μας παντελόνι. 
  1. Τα denim κομμάτια βρίσκονται και φέτος πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των μεγάλων οίκων μόδας του εξωτερικού. Τζιν πουκάμισα, φορέματα, πανωφόρια θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και αυτή τη σεζόν. 
  1. Έντονα, φωτεινά, εντυπωσιακά prints σε μπλούζες, φορέματα αλλά και παντελόνια. Είναι εμφανής η στροφή προς τα πιο τολμηρά ντεσέν. Συνεχίζουν, όμως, να είναι must τα κλασικά πλέον animal print, αλλά και τα Co-ord sets. 
  1. Δέρμα και Faux Leather: Δερμάτινα ρούχα που περιλαμβάνουν σακάκια, φούστες και παντελόνια. Οι επιλογές από eco leather και δερματίνη θα εστιάσουν το ενδιαφέρον και φέτος. Τα ρούχα από δερματίνη αποτελούν πλέον essential  της γκαρνταρόμπας μας και συμβάλλουν στην βιωσιμότητα της μόδας. Δεν χρησιμοποιούνται γνήσια δέρματα από ζώα για την κατασκευή του, αλλά φυτικές ίνες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. 

Δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης του εαυτού σου, μια ευκαιρία να δημιουργήσεις και να παίξεις με τις δυνατότητες του στιλ σου. Κάθε νέα σεζόν σου προσφέρει τη δυνατότητα να ερμηνεύσεις τις τάσεις με τον δικό σου τρόπο, και να ανακαλύψεις νέες πλευρές του εαυτού σου.  Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, ακολούθησε την καρδιά σου και δημιούργησε συνδυασμούς που σου ταιριάζουν.  

Βάια


Προτεινομενα

Μπλούζα κόκκινη με πέτρες στη λαιμόκοψη
Μπλούζα κόκκινη με πέτρες στη λαιμόκοψη
Sale

Μπλούζα κόκκινη με πέτρες στη λαιμόκοψη

Αρχική τιμή €34,95
Αρχική τιμή €69,90 Τελική τιμή €34,95
Παντελόνα κόκκινη με λάστιχο στο πίσω μέρος
Παντελόνα κόκκινη με λάστιχο στο πίσω μέρος
Sale

Παντελόνα κόκκινη με λάστιχο στο πίσω μέρος

Αρχική τιμή €29,95
Αρχική τιμή €59,90 Τελική τιμή €29,95