Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές την έννοια capsule wardrobe. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι σχεδιαστές και οίκοι μόδας που έχουν λανσάρει σειρές για την δημιουργία μίας επιτυχημένης capsule wardrobe.

 

Γνωρίζεις τι είναι και πως μπορείς να δημιουργήσεις μία capsule wardrobe ;

Η capsule wardrobe είναι ένας τρόπος οργάνωσης της γκαρνταρόμπας σου, βασισμένος σε ένα αριθμό ποιοτικών, ευέλικτων και ευδιάκριτων ρούχων. Η ιδέα είναι να δημιουργήσεις μια συλλογή από βασικά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι πολλά διαφορετικά σύνολα ρούχων. Στόχος της capsule wardrobe είναι να απλοποιήσει τη διαδικασία ντυσίματος, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια. Αυτή η προσέγγιση ενθαρρύνει την αγορά ανθεκτικών και ποιοτικών κομματιών αντί για συνεχή αγορά φθηνών και προσωρινών μόδας.

 

Μια capsule wardrobe μπορεί να περιλαμβάνει:

Βασικά τοπ (λευκά, μαύρα, γκρι, μπλε, μπεζ).
Παντελόνια σε βασικά χρώματα (τζιν, μαύρο, μπεζ, μπλε).
Φούστες και /φορέματα που μπορούν να φορεθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας και της βραδινής εξόδου.
Παλτό, μπουφάν, καμπαρντίνα ή/και ένα αμάνικο για την εποχή.
Υποδήματα που να ταιριάζουν με διάφορες εμφανίσεις (π.χ. Ένα ζευγάρι μαύρεςγόβες, ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια, ένα ζευγάρι μπότες).
Αξεσουάρ όπως ζώνες, τσάντες, φουλάρια, κοσμήματα και γυαλιά ηλίου που μπορούν να δώσουν προσωπικότητα στα σύνολα.
Ο συνδυασμός αυτών των κομματιών μπορεί να δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εμφανίσεις για διάφορες περιστάσεις, ενώ ταυτόχρονα κάνει την εικόνα σου να μοιάζει (αλλά και να είναι classy, σικ, και κομψή. Τα χρώματα που περιλαμβάνει μια capsule wardrobe συνήθως είναι κατά βάση τα βασικά, τα οποία μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Αυτά μπορεί να είναι:
  1. Μαύρο
  2. Άσπρο
  3. Γκρι
  4. Μπεζ
  5. Μπλε (σκούρο ή ανοιχτό)
  6. Καφέ (ανάλογα με την προτίμηση)
  7. Μπορντό (ανάλογα με την εποχή)
Αυτά τα χρώματα είναι βασικά και πολύπλευρα, καθιστώντας εύκολο τον συνδυασμό τους και τη δημιουργία διαφορετικών εμφανίσεων. Ωστόσο, ανάλογα με το προσωπικό στιλ και τις προτιμήσεις, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα χρώματα που να ταιριάζουν με την αισθητική σας.

Αν λοιπόν έχεις πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σου να κοιτά για ώρα την ντουλάπα και δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να φορέσεις, η δημιουργία μίας capsule wardrobe είναι μία καλή ιδέα. Θα εξοικονομήσεις χρήματα καθώς θα έχεις ευέλικτα ρούχα που θα δημιουργούν πολλούς συνδυασμούς μεταξύ τους, θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο στον συνδυασμό των ρούχων για τις καθημερινές σου εμφανίσεις και θα έχεις ποιοτικά ρούχα που αντέχουν περισσότερο στον χρόνο.

Αν σου ταιριάζει ένας τέτοιος τρόπος οργάνωσης των καθημερινών σου εμφανίσεων μην το καθυστερείς και προσπάθησε να το υλοποιήσεις.

Βάια

Προτεινομενα

Φούστα δερματίνη midi Μπεζ
Φούστα δερματίνη midi Μπεζ
Sale

Φούστα δερματίνη midi Μπεζ

Αρχική τιμή €30,00
Αρχική τιμή €60,00 Τελική τιμή €30,00
Φόρεμα μακρύ κρουαζέ μαύρο ζακάρ (ανάγλυφο σχέδιο με λουλουδια)
Φόρεμα μακρύ κρουαζέ μαύρο ζακάρ (ανάγλυφο σχέδιο με λουλουδια)
Sale

Φόρεμα μακρύ κρουαζέ μαύρο ζακάρ (ανάγλυφο σχέδιο με λουλουδια)

Αρχική τιμή €51,60
Αρχική τιμή €86,00 Τελική τιμή €51,60