Σε ένα κόσμο που συνέχεια αλλάζει, με τα trends να διαδέχονται το ένα το άλλο, είναι πολύ δύσκολο να βρεις το προσωπικό σου στυλ. Πολλές φορές η διαδικασία μπορεί να φαίνεται χαοτική, αλλά θα σου δώσω μερικές συμβουλές που ακολούθησα κι εγώ προκειμένου να βρω το προσωπικό μου στυλ.

1. Τα ρούχα αποτελούν σημαντικό μέρος της ταυτότητας σου καθώς αποτελούν μια εξωτερική έκφραση του εαυτού σου. Θες να δείξεις στον κόσμο ποια είσαι; Ντύσου ανάλογα και έκφρασε μέσα από αυτά την ταυτότητά σου. Δεν είναι υποχρεωτικό ή αναγκαίο να ακολουθείς πιστά τη μόδα, ούτε χρειάζεται κιόλας. Σκέψου τις προτιμήσεις σου σε χρώματα, ύφασμα και σχέδια. Ανακάλυψε ποια είναι εκείνη η εμφάνιση που σε κάνει νιώθεις πιο αυθεντική, πιο σίγουρη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Ξεχώρισε τα κομμάτια της ντουλάπας σου που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Μπαίνοντας στην διαδικασία να επιλέξεις τα κομμάτια που σου αρέσουν περισσότερο, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να καθαρίσεις και την ντουλάπα σου από παλιά ρούχα που δεν φοράς. Όταν έχεις πολλά ρούχα στην ντουλάπα το πιο πιθανό είναι να υπάρχει σύγχυση και να μην μπορείς να κάνεις τους συνδυασμούς που σου αρέσουν. Μην ξεχνάς ότι δεν πετάμε ποτέ τα ρούχα μας, αλλά τα δίνουμε σε φίλες,  στην αδερφή μας ή σε κέντρα ανακύκλωσης που μας δίνουν και εκπτωτικά κουπόνια

3. Βρες την έμπνευση που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις την αίσθηση του στιλ. Θα σου πρότινα να ξεκινήσεις βρίσκοντας κάποιον που σου αρέσει το στιλ του. Κάποια influencer ή ηθοποιός που θα ήθελες να έχεις παρόμοιο στιλ. Πάντα θα πρέπει να βάλεις την προσωπικότητα σου. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε απλή αντιγραφή. Εμπνεύσου από τις εικόνες που δημιουργούν το στιλ που σου αρέσει και χτίσε κάτι δικό σου, με κομμάτια που έχεις στην ντουλάπα σου ή αγοράζοντας κάτι παρόμοιο που σου δίνει την αντιστοιχη ενέργεια!   
 
4. Δημιούργησε ένα fashion mood board, δηλαδή έναν πίνακα στο pinterest, που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις την σκέψη σου και να καταγράψεις όλα όσα σου χρειάζονται για τις επόμενες αγορές σου, ώστε να μην ξεφύγεις από τον στόχο σου. Καρφιτσώνοντας τις εικόνες που σου αρέσουν θα συγκεντρώσεις, επίσης, την έμπνευση σου και θα αναγνωρίσεις ποιο στιλ προτιμάς. Εικόνες που επαναλαμβάνονται θα δείξουν αν προτιμάς τα φορέματα, τα sets, αλλά και τα χρώματα που σου αρέσουν.  
 
5. Παρατήρησε στην ντουλάπα σου πιο χρώμα επαναλαμβάνεται συχνά. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις σε ποια παλέτα χρωμάτων κινείσαι. Έχεις ένα πιο παιχνιδιάρικό στυλ με πολλά χρώματα ή κινείσαι σε γήινες αποχρώσεις που αντιπροσωπεύουν το σκανδιναβικό στυλ ντυσίματος; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις θα σου έλεγα να κάνεις έναν έλεγχο γιατί είναι πιθανό να χρειάζεσαι κάποια κομμάτια της άλλης πλευράς. Δηλαδή αν η ντουλάπα σου είναι γεμάτη statements, πιθανόν να χρειάζεσαι basics για να τα δέσεις καλύτερα, ενώ αν είναι γεμάτη basics, ίσως να χρειάζεσαι κάποια statement κομμάτια για να ξεφύγεις από τις πολύ όμοιες εικόνες και να διαφοροποιήσεις λίγο το στιλ σου, εαν το επιθυμείς!
 
   
6. Μπες σε ένα μαγαζί και άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου να επιλέξει ρούχα χωρίς να έχεις κάτι στο νου σου. Παρατήρησε: 
- Ποια είναι τα ρούχα που θα σου τραβήξουν την προσοχή πρώτα; Μπορεί να είναι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα. Έτσι σταδιακά θα ανακαλύψεις ποια υφάσματα και στυλ ρούχων είναι πραγματικά οι αγαπημένες σου επιλογές.
- Ποια χρώματα είναι εκείνα που παρατηρείς περισσότερο. Μπορεί σ' αυτή την έρευνα, ρούχα που έχουν έντονα χρώματα ή μοτίβα και δεν θα είχες σκεφτεί να τα φορέσεις πριν, να σου κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον. Ακόμα μπορείς να διαπιστώσεις ποια χρώματα σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθητη.
- Ποιο είναι το στιλ που σου αρέσει να βλέπεις αλλά είναι διαφορετικό από αυτά που φοράς. Μπορεί να ανακαλύψεις συνδυασμούς όπως πχ το ανδρόγυνο look και να το ενσωματώσεις στο στιλ σου.
 
7. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε τα ρούχα μας με βάση το τι θέλουμε να κρύψουμε. Είναι ένας πολύ πεσιμιστικός τρόπος να σκεφτόμαστε και σίγουρα δημιουργεί κακή ψυχολογία. Διάλεξε τα ρούχα σου με βάση αυτό που θέλεις να αναδείξεις. Αν σου αρέσει η πλάτη σου διάλεξε φορέματα open back ή open shoulder. Αν θέλεις να αναδείξεις το μπούστο σου ή τους γλουτούς σου μπορείς να επιλέξεις πιο εφαρμοστά ρούχα.
 
 
 
 
To κλειδι σε όλη την διαδικασία είναι η αυτοπεποίθηση και η καλή ψυχολογία. Αρχίσε να επιλέγεις τα outfits. Είναι σίγουρο ότι θα κάνεις και λάθη, αλλά έτσι θα μάθεις και θα διορθώσεις το στυλ σου. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι το στύλ και η μόδα είναι ένα fun κομμάτι της ζωής και πρέπει να το διασκεδάσεις.  
Βάια
 

 

 


Προτεινομενα

Πουκάμισο δανδελένιο εκρού
Πουκάμισο δανδελένιο εκρού
Sale

Πουκάμισο δανδελένιο εκρού

Αρχική τιμή €47,45
Αρχική τιμή €94,90 Τελική τιμή €47,45
Ριγέ Πουκάμισο με Κέντημα στα Μανίκια
Ριγέ Πουκάμισο με Κέντημα στα Μανίκια
Sale

Ριγέ Πουκάμισο με Κέντημα στα Μανίκια

Αρχική τιμή €34,90
Αρχική τιμή €69,90 Τελική τιμή €34,90
Τιγρέ πουκαμίσα με δέσιμο
Τιγρέ πουκαμίσα με δέσιμο
Sale

Τιγρέ πουκαμίσα με δέσιμο

Αρχική τιμή €32,45
Αρχική τιμή €64,90 Τελική τιμή €32,45