Είναι γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια όλος ο κόσμος έχει γοητευτεί από το παριζιάνικο στιλ στην μόδα και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από εκατομμύρια γυναίκες να το υιοθετήσουν. Όμως τα τελευταία χρόνια το σκανδιναβικό street style με τις χαλαρές και άνετες γραμμές φαίνεται να ανταγωνίζεται το Γαλλικό και να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Μία γενική περιγραφή θα μπορούσε να είναι ότι το σκανδιναβικό στυλ είναι μίνιμαλ και κυριαρχούν οι μονοχρωμίες και η άνεση. Οι Σκανδιναβές έχουν τους δικούς τους κανόνες στο στυλ. Η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει ρούχα πρακτικά, βολικά και στιλάτα, που αναδεικνύουν την γραμμή τους.

Για να δούμε ένα – ένα τα σημαντικότερα στοιχεία του:

  1. Στην γκαρνταρόμπα των Scandi-Girls κυριαρχεί το σύνθημα «η άνεση είναι πάντα προτεραιότητα». Δύσκολα θα φορέσουν υπερβολικά στενά ρούχα ή εξαιρετικά άβολα παπούτσια. Αντίθετα, όλες οι εμφανίσεις τους απαντούν στην ερώτηση “πώς να είσαι άνετη και ταυτόχρονα στο πνεύμα της μόδας και της κομψότητας, χωρίς τίποτα κραυγαλέο». Δεν θα δούμε εύκολα μια Σκανδιναβή με ψηλοτάκουνα και στενό φόρεμα το πρωί. Τους αρέσει η άνεση, χωρίς να χάνουν την θηλυκότητά τους.
  2. Αγαπούν το mix n’ match. Μπορεί η μονοχρωμία να είναι μια κυρίαρχη τάση στο ντύσιμό τους, ωστόσο πολλές φορές δείχνουν και την προτίμησή τους στον συνδυασμό έντονων χρωμάτων. Δεν φορούν μόνο μαύρο, λευκό, γκρι και σκούρο μπλε. Τους αρέσει να «παντρεύουν» εποχές, δηλαδή ένα χειμερινό παντελόνι, με ένα λεπτό, ανοιξιάτικο πουλόβερ. 
  3. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούν τον κανόνα της ποιότητας και της βιωσιμότητας στα ρούχα. Είναι γεγονός, ότι οι Σκανδιναβοί ήταν πάντα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα της προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος. Οι Σκανδιναβές ψωνίζουν με σύνεση και επιλέγουν βασικά, κλασικά και ποιοτικά ρούχα και αξεσουάρ. Οι αγορές τους δεν είναι μονο ακριβά κομμάτια ή ρούχα από γνωστά brands, αλλά προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια σε πολύ καλή ποιότητα και προσιτή τιμή. Κριτήριο αγορών αποτελεί κυρίως η ποιότητα και ο διαχρονικός χαρακτήρας των ρούχων και των αξεσουάρ, ώστε να μπορούν να τα φορούν πολλά χρόνια κλασικά. 
  4. Φροντίζουν να φορούν κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ, δεν λένε όχι στα statement κομμάτια, χωρίς όμως να  υπερβάλλουν. Στην πραγματικότητα έχουν λίγα ρούχα, αλλά ακριβώς επειδή έχουν επενδύσει σε αξεσουάρ-κλειδιά, καταφέρνουν να κάνουν κάθε σύνολο μοναδικό.

    Ο κανόνας που ακολουθούν: πριν βγουν από το σπίτι, κοιτάζονται  στον καθρέφτη και αφαιρούν κάτι.

  1. Τα κομμάτια που συναντάμε πολύ συχνά στην ντουλάπα τους είναι ρούχα με oversized γραμμή, τζιν παντελόνια, μίντι φορέματα και jackets.

Αν θέλουμε να συνοψίσουμε το σκανδιναβικό στυλ θα λέγαμε ότι είναι cool και δεν προσπαθούν να γίνουν κάτι άλλο. Τα ρούχα "δεν τις φορούν" αλλά τα φορούν, και οι τάσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αν δεν ταιριάζουν με το προσωπικό τους στυλ. Το σκανδιναβικό στιλ είναι μία φιλοσοφία ζωής που τιμά την λειτουργικότητα, την απλότητα και την κομψότητα. Αν θέλετε και εσείς ένα εναλλακτικό τρόπο ντυσίματος που αντέχουν στον χρόνο, το σκανδιναβικό στιλ είναι αυτό που σας ταιριάζει.

 

Βάια


Προτεινομενα

Σύνολο γκρι με διακοσμητική τρέσα στο πλάι
Σύνολο γκρι με διακοσμητική τρέσα στο πλάι
Sale

Σύνολο γκρι με διακοσμητική τρέσα στο πλάι

Αρχική τιμή €69,90
Αρχική τιμή €119,90 Τελική τιμή €69,90
Πουκαμίσα oversized με στρας
Πουκαμίσα oversized με στρας
Sale

Πουκαμίσα oversized με στρας

Αρχική τιμή €39,90
Αρχική τιμή €69,90 Τελική τιμή €39,90
Ριγέ Πουκάμισο με Κέντημα στα Μανίκια
Ριγέ Πουκάμισο με Κέντημα στα Μανίκια
Sale

Ριγέ Πουκάμισο με Κέντημα στα Μανίκια

Αρχική τιμή €34,90
Αρχική τιμή €69,90 Τελική τιμή €34,90