Η αλλαγή των εποχών αλλά και οι νέες προσθήκες στην γκαρνταρόμπα μας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για οργάνωση και ξεκαθάρισμα των ρούχων μας.

Όταν η ντουλάπα είναι οργανωμένη, μπορούμε να βρίσκουμε πιο εύκολα τα ρούχα που ψάχνουμε, να τα διατηρούμε σε καλύτερη κατάσταση και να δημιουργούμε περισσότερο χώρο.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μαζί σου μερικές χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για το πώς να οργανώσεις αποτελεσματικά τη ντουλάπα σου.

ΚΑΝΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΣΟΥ.

Αν έχεις να φορέσεις κάτι εδώ και 12 μήνες, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα το φορέσεις ξανά. Για αυτό το καλύτερο είναι να το δώσεις σε κάποιον που θα το εκτιμήσει περισσότερο . Ξεχώρισε τα ρούχα που δεν φοράς πια και μπορείς να τα δώσεις στις φίλες ή στους συγγενείς σου. Επίσης μία έξυπνη ιδέα είναι ότι θα μπορούσες να τα δώσεις στην ανακύκλωση ρούχων που σε πολλές περιπτώσεις θα κερδίσεις εκπτωτικά κουπόνια για επόμενες αγορές.

Στην διαδικασία της εκκαθάρισης καλό θα ήταν να δοκιμάσεις τα ρούχα που θα κρατήσεις, αν όχι όλα τα περισσότερα, για να ελέγξεις την εφαρμογή τους. Πως δείχνουν πάνω σου, πως μπορείς να τα συνδυάσεις. Αλλά και να διαπιστώσεις πιο αποτελεσματικά αν έχουν φθορές. 

Μ’ αυτό τον τρόπο πρώτα από όλα μπορείς να δεις τι ανάγκες έχεις για καινούργια ρούχα, ώστε να αποφύγεις άσκοπες αγορές ίδιων ή παρόμοιων ρούχων. Επίσης είναι πολύ πιθανό να δεις με άλλο μάτι κάποια ρούχα που δεν εκτιμούσες μέχρι εκείνη την στιγμή, γιατί θα διαπιστώσεις αν μπορείς να τα συνδυάσεις με άλλα που έχεις στην ντουλάπα σου.

ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ

Μόλις αδειάσεις την ντουλάπα σου και τα συρτάρια μπορείς να τα καθαρίσεις ένα μυρωδάτο σαπούνι ή καθαριστικό και άφησε την να αεριστεί. Έτσι τα ρούχα σας θα μπουν σε μία φρεσκαρισμένη ντουλάπα χωρίς σκόνες ή άλλες βρωμιές. Η σκέψη αυτή μας δημιουργεί και άλλη ψυχολογία για την διαδικασία εκκαθαρίσεις της ντουλάπας που δεν είναι πάντα ευχάριστη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ

Είναι γεγονός ότι θα θέλαμε όλες μας να έχουμε την τεράστια ντουλάπα της Carrie Bransow από το Sex and the city, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις με έξυπνο τρόπο χώρο στην ντουλάπα σου. 

Μην κρεμάς τα τζιν, μπλουζάκια και πουλόβερ αλλά δίπλωσε τα και τοποθέτησε τα σε ράφια. Μερικά extra tips: 

  • Τα πλεκτά πουλόβερ και κασμιρένια καλό θα ήταν να τα φυλάξουμε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. 
  • Τα τζιν θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τελείως στεγνά πριν τα αποθηκευσουμε ώστε να μην κάνουν τσάκιση, αλλά και για να μην εχουμε ανεπιθύμητες μυρωδιές αν στεγνώσουν μέσα στην ντουλάπα μας.

Για να μπορέσεις να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο εκμεταλλεύσου στο έπακρο το πάτωμα της ντουλάπας τοποθετώντας σχάρες για να βάλεις παπούτσια ή υπερυψωμένα ράφια για ρούχα.

Επίσης, κρέμασε στις πόρτες της ντουλάπας γάντζους και κρεμαστάρια, για την τοποθέτηση ζωνών, κασκόλ ή ακόμα και κοσμημάτων.

Τέλος, πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις καλάθια στα οποία μπορείς να αποθηκεύσεις καπέλα μαγιό ή βραδινες τσάντες.

ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η βάση για την οργάνωση της ντουλάπας είναι να τα χωρίσεις ανά κατηγορία δηλαδή παντελόνια, μπλούζες, φούστες, πουλόβερ κλπ, Μία τέτοια τακτοποίηση θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις περισσότερο χώρο όπως είπαμε και παραπάνω. Έτσι, θα είναι πολύ εύκολο να ξέρεις που έχεις τι και θα το βρίσκεις πολύ γρήγορα.

Αν θέλεις να εμβαθύνεις μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τα ρούχα σου αν στυλ και μήκος ή και ανά χρώμα που θα δώσει μία πολύ όμορφη εικόνα στην ντουλάπα σου μόλις την ανοίγεις. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείς να κρατήσεις στα δύο άκρα το λευκό και το μαύρο που είναι τα ουδέτερα χρώματα και τα υπόλοιπα με τον τρόπο που σε εξυπηρετεί περισσότερο.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ

Μπορεί να θεωρείς ότι οι κρεμάστρες δεν είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της οργάνωσης ντουλάπας αλλά αν επιλέξεις ομοιόμορφες κρεμάστρες θα δεις την ντουλάπας σου να μεταμορφώνεται.

Με τις κρεμάστρες ακόμα μπορούμε να κάνουμε ένα τρικ ώστε να διαπιστώσουμε πόσο συχνά φοράμε κάποια ρούχα και ποια όχι. Γύρισε όλες τις κρεμάστρες προς μία κατεύθυνση. Κάθε φορά που φοράς ένα ρούχο, γύριζε την κρεμάστρα προς την άλλη φορά. Μετά από λίγους μήνες θα δεις έμπρακτα τι και πόσο το φοράς.

Ελπίζω οι συμβουλές αυτές να σου φανούν χρήσιμες. Αντιμετώπισε την οργάνωση της ντουλάπας σαν μία μικρή εργασία που τα αποτελέσματα της είναι πραγματικά πολύτιμα. Η οργανωμένη ντουλάπα μπορεί να σου δημιουργήσει μία αίσθηση ελευθερίας, ευημερίας και να διευκολύνει την καθημερινότητά σου καθώς θα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα το καθημερινό σου outfit.

Μία καλά οργανωμένη ντουλάπα είναι ένας μικρός παράδεισος και αξίζει τον κόπο.

  • Βάια

Προτεινομενα

Σακάκι eco leather δερματίνη μαύρο
Σακάκι eco leather δερματίνη μαύρο
Sale

Σακάκι eco leather δερματίνη μαύρο

Αρχική τιμή €35,00
Αρχική τιμή €65,00 Τελική τιμή €35,00
Σακάκι eco leather δερματίνη ταμπά
Σακάκι eco leather δερματίνη ταμπά
Sale

Σακάκι eco leather δερματίνη ταμπά

Αρχική τιμή €35,00
Αρχική τιμή €65,00 Τελική τιμή €35,00
Παντελόνι γκρι cargo
Παντελόνι γκρι cargo
Sale

Παντελόνι γκρι cargo

Αρχική τιμή €32,45
Αρχική τιμή €64,90 Τελική τιμή €32,45