Όσο κι αν προσπαθούμε να είμαστε ενημερωμένες για την μόδα, όσο και αν ψάχνουμε τους συνδυασμούς, τα χρώματα και τα υφάσματα, πολλές φορές κάνουμε μικρά λάθη τα οποία είναι ικανά να χαλάσουν το στυλ και την εικόνα που προσπαθούμε να χτίσουμε.

Επειδή η άνοιξη είναι μια από τις εποχές που επιλέγουμε για να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα μας, παρακάτω θα σου αναλύσω ποια είναι τα πιο συχνά στιλιστικά λάθη που κάνουμε όλες μας και θα πρέπει να προσέξουμε, κάνοντας τις κατάλληλες αγορές για την νέα σεζόν.


Επιλογή λάθος νούμερου ή κακή εφαρμογή ρούχου.

Ένα πολύ σημαντικό λάθος, είναι ότι επιλέγουμε λάθος νούμερα στα ρούχα μας. Είτε είναι υπερβολικά μεγάλα, είτε πολύ μικρά. Όσο όμορφο και να είναι ένα ρούχο αν δεν εφαρμόζει σωστά στο σώμα μας το αποτέλεσμα δεν θα είναι κομψό.Πολλές φορές επιλέγουμε ρούχα που δεν μας εφαρμόζουν σωστά ή δεν μας ταιριάζουν. Στην περίπτωση αυτή, πέραν του ότι η εικόνα μας δεν θα είναι ωραία, είναι σίγουρο ότι δεν θα νιώθουμε και άνετα.

Λάθος εσώρουχα

Τα εσώρουχα, αν και δεν φαίνονται, είναι αυτά που μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν ένα outfit. Η επιλογή των εσωρούχων θα πρέπει να γίνεται με βάση το τι θα φορέσουμε. Αν επιλέξουμε λευκά ρούχα ή γενικότερα ανοιχτόχρωμα, θα πρέπει τα εσώρουχα να είναι στο χρώμα του δέρματος και καλύτερα να μην έχουν ραφές. Ακόμα, αν επιλέξουμε off shoulder φόρεμα ή μπλούζα, καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα στράπλες σουτιέν χωρίς τιράντες.

 

Οι τάσεις είναι απλώς προτάσεις

Οι περισσότερες γυναίκες επηρεαζόμαστε, λίγο ή περισσότερο, από τις τάσεις που παρουσιάζονται κάθε σεζόν από τους οίκους μόδας. Αυτό που χρειάζεται να έχεις στο νου σου είναι πως τα trends είναι προτάσεις και όχι κανόνες. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να υιοθετείς κάθε νέα τάση. Η χρυσή τομή είναι να επιλέγεις αποκλειστικά και μόνο τα trends που ταιριάζουν στην αισθητική σου και να μένεις μακριά από τις τάσεις που νιώθεις πως δεν σε εκφράζουν.

Επέλεξε τα κατάλληλα αξεσουάρ

Το στυλ είναι τρόπος έκφρασης, όταν δημιουργείς τα καθημερινά σου outfits, προσθέτοντας συνεχώς αξεσουάρ ή άλλα items, δεν θα σου δώσει την εικόνα που επιθυμείς. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε τις λεπτομέρειες του ρούχου, το σχέδιο και την ραφή του για παράδειγμα αν έχει στρας ή αν έχει κεντήματα. Προτίμησε πιο κομψά, εκλεπτυσμένα και μελετημένα κομμάτια που δείχνουν πιο ιδιαίτερα.

 

Στην περίπτωση αυτή ακολούθησε την συμβουλή της Coco Chanel, πριν βγεις από το σπίτι κοίταξε την εικόνα σου στον καθρέφτη και αφαίρεσε κάτι.

 

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ιδιαίτερες εικόνες τότε παίξε με προσεγμένη χρωματική παλέτα, δημιούργησε  δυνατές σιλουέτες με  διαχρονικά αξεσουάρ, η προσθήκη ενός εντυπωσιακού κοσμήματος θα κρατήσει τα πράγματα φρέσκα κάθε σεζόν.

 

Το online shopping προσφέρει ευκαιρίες

Σίγουρα, οι βόλτες στα καταστήματα είναι άκρως απολαυστικές, ωστόσο συχνά το online shopping προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Μέσα από το διαδίκτυο έχεις πρόσβαση σε άπειρα καταστήματα, που έχουν να σου προσφέρουν ιδιαίτερα ρούχα, με πρωτότυπο design. Οι αγορές από e-shops προσφέρουν εκπτώσεις που συχνά δεν θα βρεις στα καταστήματα.

Extra Tip η Ηλικία είναι απλά ένα νούμερο

Είναι γεγονός ότι κυκλοφορούν πολλές συμβουλές στο διαδίκτυο σχετικά με το τι θα πρέπει να φοράμε και τι όχι σε κάθε δεκαετία της ζωής μας, που δεν είναι πάντα σωστές ή αντιπροσωπευτικές για σένα. Τα καλύτερα ρούχα είναι πάντα αυτά με τα οποία αισθάνεσαι πιο άνετα και σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Βλέποντας τα Social Media θα δούμε γυναίκες από κάθε ηλικία που φτιάχνουν outfit με ρούχα πολύχρωμα, κλασικά ή μοντέρνα, ιδιαίτερα κομμάτια, που όλα μαζί δημιουργούν μία όμορφη και αρμονική εικόνα. Αν σου αρέσουν, δοκίμασε να δημιουργήσεις αντίστοιχες εικόνες και μη φοβάσαι να δώσεις τη δική σας εκδοχή.

Σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι ένα ελκυστικό ντύσιμο θα πρέπει να μας αντιπροσωπεύει και να ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας. Μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ, αλλά πάντα με σεβασμό στον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Το στυλ είναι μια συνεχής εξέλιξη, και ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια εικόνα που τον εκφράζει πλήρως.

Βάια


Προτεινομενα

Πλεκτή μπλούζα πουλόβερ εκρού
Πλεκτή μπλούζα πουλόβερ εκρού
Sale

Πλεκτή μπλούζα πουλόβερ εκρού

Αρχική τιμή €34,90
Αρχική τιμή €69,90 Τελική τιμή €34,90
Φούτερ Φόρεμα με Φιόγκο στην Πλάτη
Φούτερ Φόρεμα με Φιόγκο στην Πλάτη
Sale

Φούτερ Φόρεμα με Φιόγκο στην Πλάτη

Αρχική τιμή €39,90
Αρχική τιμή €79,90 Τελική τιμή €39,90
Ζακέτα πλεκτή με V λαιμόκοψη και στρας
Ζακέτα πλεκτή με V λαιμόκοψη και στρας
Sale

Ζακέτα πλεκτή με V λαιμόκοψη και στρας

Αρχική τιμή €34,90
Αρχική τιμή €69,90 Τελική τιμή €34,90