Είναι αλήθεια πως έχουμε μπει στην καρδιά της άνοιξης όπου οι γάμοι και οι βαφτίσεις έχουν την τιμητική τους. Ήδη πολλές από εμάς έχουμε λάβει τις πρώτες προσκλήσεις. Είναι λογικό λοιπόν να μας απασχολεί τι θα φορέσουμε.

Όπως όλα τα ιδιαίτερα event, δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί, πέρα από το στιλ, πρέπει να δείξεις και τον ανάλογο σεβασμό. Γι’ αυτό είμαι εδώ να σου δώσω μερικά tips ώστε να επιλέξεις το καλύτερο outfit για ένα μυστήριο και τι θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

1. Τι ώρα γίνεται ο γάμος ή η βάφτιση

Είναι γεγονός ότι είναι πολύ συχνό το γεγονός πολλοί γάμοι ή βαφτίσεις να γίνονται το πρωί . Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να επιλέξουμε ένα πιο απλό look.  Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφύγεις τα βραδινά ρούχα, sexy cuts, ντεκολτέ, διαφάνειες, super mini και πολύ στενές γραμμές. Προτίμησε χαρούμενα χρώματα, λουλούδια και σχέδια που έχουν μία παιδικότητα και απλότητα όπως είναι τα πουά ή ρίγες από μοτίβα.

Επίσης τα ψηλοτάκουνα είναι απαγορευτικά για νωρίς το πρωί. Προτίμησε μπαλαρίνες που είναι must για φέτος ή middle high heels.

2. Αν θα ακολουθήσει δεξίωση και τραπέζι μετά το μυστήριο.

Πολύ συχνά μετά το γάμο ακολουθεί δεξίωση με το γνωστό ξεφάντωμα με χορό. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να φροντίσεις το look σου πέρα από εντυπωσιακό να είναι και άνετο. Ένα κοστούμι με ένα εντυπωσιακό top ή μία ολόσωμη φόρμα σ’ αυτή την περίπτωση είναι μία πολύ καλή επιλογή. Συνδύασε την με εντυπωσιακά χρυσά αξεσουάρ και αντίστοιχο clutch.

Και πάλι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα παπούτσια που θα επιλέξεις. Θα πρέπει τα παπούτσια που θα φοράς να σου επιτρέπουν να μείνεις αρκετή ώρα όρθια και παράλληλα να μπορείς να χορέψεις, χωρίς να σου κάνουν την άλλη μέρα πληγές και πρηξίματα. Τα επιθέματα παπουτσιών που κυκλοφορούν στα φαρμακεία θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις τα πόδια σου και να ευχαριστηθείς το γλέντι του γάμου.

3. Το φόρεμα είναι πάντα μία πολύ καλή επιλογή.

Τα φορέματα σε κάθε μήκος μακρύ εντυπωσιακό φόρεμα με σατέν υφή , mini φορέματα με εντυπωσιακά στρας ή ακόμα και midi φόρεμα με φλοράλ print είναι κάτι που έχουμε όλες στην ντουλάπα μας, αλλά και είναι μία safe επιλογή. Το φόρεμα αποτελεί τη Νο1 επιλογή των γυναικών για μια καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση. Είναι θηλυκό, εκθαμβωτικό και πολύ βολικό, αφού από μόνο του δημιουργεί ένα ολόκληρο ντύσιμο για γάμο. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε το ιδανικό ζευγάρι παπουτσιών και τα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν την εμφάνιση σας.

Σε μια βάφτιση μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο απλό φόρεμα, ενώ στον γάμο συνήθως είναι πιο εντυπωσιακά και βραδινά.

4. Κρατήστε μια διακριτική και μικροσκοπική τσάντα που χωράει τα απαραίτητα.

Και στην περίπτωση της τσάντας θα πρέπει να συνδυάσετε την πρακτικότητα και το στυλ. Μία μικρή τσάντα που θα χωράει κλειδιά, κινητό και ένα μικρό πορτοφόλι δεν θα είναι βαριά και θα μπορείς να την έχεις όλη την ώρα μαζί σου. Ένας ρυθμιζόμενος ιμάντας ή μία λαβή που θα αγκαλιάζει άνετα το χέρι σου θα ήταν ιδιαίτερα βολική

Μία τέτοια τσάντα είναι μία μικρή τσάντα ώμου ή ένας κλασικός φάκελος.

 5.  Γάμος σε νησί

Αν πρόκειται να πάτε σε έναν γάμο σε νησί, τότε βάλτε κάτι πιο χαλαρό. Ιδανικά είναι τα αέρινα φορέματα τύπου boho σε μονόχρωμα σχέδια, αλλά και διακοσμημένα με ethnic ή φλοράλ prints. Συνδυάστε τα με ίσια σανδάλια, φυσικό μακιγιάζ και επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και είστε έτοιμη.

 Ένας γάμος σε νησί ή παραλία έχει πιο χαλαρό και ανάλαφρο ύφος. Επομένως και το ντύσιμο που θα κάνετε ως καλεσμένη είναι αντίστοιχο. Φορέστε λοιπόν ρούχα κομψά και ανάλαφρα που ταιριάζουν με την τοποθεσία και θα σας κάνουν να λάμψετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

6. Τα ιδανικά πανωφόρια για γάμο.

Η εσάρπα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα αξεσουάρ που μπορείς να ενσωματώσεις στο look σου. Μία λεπτή και διακριτική εσάρπα μπορεί να προσθέσει μία νότα χρώματος και στυλ. Μπορείς να την δέσεις γύρω από το λαιμό σου ή να την τοποθετήσεις χαλαρά στους ώμους σου. Και αν ζεσταθείς μπορείς να τη δέσεις παιχνιδιάρικα στη μέση.

Εκτός όμως από την εσαρπα σε ένα ανοιξιάτικο γάμο ή βάπτιση μπορείς να φορέσεις ένα σακάκι Oversized ή μεσάτο ή και το απόλυτο πανωφόρι της άνοιξης μία λεπτή καμπαρντίνα.

7. Γάμος στο δημαρχείο.

Αν είσαι καλεσμένη σε γάμο σε δημαρχείο μπορείς να επιλέξεις ένα πιο απλό Look και ίσως πιο casual αν είναι καθημερινή και δεν υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι. Μπορείς να επιλέξεις ένα παντελόνι με πιο εντυπωσιακό τοπ ή ακόμα και ένα λευκό πουκάμισο με μία μακριά φούστα.

Συμπλήρωσε το look σου με άνετα παπούτσια και μία κομψή τσάντα.

8. Τι δεν πρέπει να επιλέξετε στο look

  • Όχι λευκό, κρεμ ή ιβουάρ. Τα χρώματα αυτά παραπέμπουν στη νύφη, ακόμη κι αν αυτή έχει επιλέξει ένα νυφικό σε άλλο χρώμα. Στην περίπτωση της βάπτισης μπορείς άνετα να διαλέξεις και αυτά τα χρώματα.
  • Το βαθύ ντεκολτέ μπορεί να είναι σαγηνευτικό και σέξι, αλλά δεν αρμόζει σε ένα γάμο ή βάπτιση
  • Το τζιν ύφασμα είναι πιο casual και δεν αρμόζει στην περίσταση.
  • Τα ρούχα που θα φορέσετε δεν θα πρέπει να είναι see through.

Ελπίζω οι παραπάνω συμβουλές να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο outfit και μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου την καλύτερη διάθεση, το πιο λαμπερό χαμόγελο και τις πιο ζεστές ευχές. 


Βάια.


Προτεινομενα

Φόρεμα Καφτάνι Εμπριμέ
Φόρεμα Καφτάνι Εμπριμέ
Sale

Φόρεμα Καφτάνι Εμπριμέ

Αρχική τιμή €55,93
Αρχική τιμή €79,90 Τελική τιμή €55,93
Καφτάνι με μακρύ μανίκι Φλοράλ και φουντάκια
Καφτάνι με μακρύ μανίκι Φλοράλ και φουντάκια
Sale

Καφτάνι με μακρύ μανίκι Φλοράλ και φουντάκια

Αρχική τιμή €47,94
Αρχική τιμή €79,90 Τελική τιμή €47,94
Φόρεμα σατέν με ανοικτή πλάτη
Φόρεμα σατέν με ανοικτή πλάτη
Sale

Φόρεμα σατέν με ανοικτή πλάτη

Αρχική τιμή €47,94
Αρχική τιμή €79,90 Τελική τιμή €47,94
Εμπριμέ Φόρεμα με Μαιάνδρους
Εμπριμέ Φόρεμα με Μαιάνδρους
Sale

Εμπριμέ Φόρεμα με Μαιάνδρους

Αρχική τιμή €44,95
Αρχική τιμή €89,90 Τελική τιμή €44,95
Ψηλόμεση Εμπριμέ Παντελόνα με Λουλούδια και Μαιάνδρους Μαύρο-Μπεζ
Ψηλόμεση Εμπριμέ Παντελόνα με Λουλούδια και Μαιάνδρους Μαύρο-Μπεζ
Sale

Ψηλόμεση Εμπριμέ Παντελόνα με Λουλούδια και Μαιάνδρους Μαύρο-Μπεζ

Αρχική τιμή €38,94
Αρχική τιμή €64,90 Τελική τιμή €38,94