Φέτος ο καύσωνας ήρθε πολύ νωρίς από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

 

Βλέποντας τον υδράργυρο να ανεβαίνει, είναι σημαντικό να επιλέγουμε υφάσματα που μας προσφέρουν άνεση και δροσιά. Το κατάλληλο ύφασμα μπορεί να κάνει τη διαφορά, όχι μόνο στην αίσθηση της δροσιάς, αλλά και στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή μας.

 

Σ' αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα πιο δροσερά υφάσματα που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Από το ελαφρύ και αέρινο λινό, μέχρι το απορροφητικό βαμβάκι και τις τεχνολογικά προηγμένες επιλογές, θα σου δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να παραμείνεις κομψή και άνετη, ακόμη και στις πιο καυτές μέρες.

 

Ετοιμάσου να ανακαλύψεις τα μυστικά της δροσιάς και να αναβαθμίσεις τη καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα!

 

Βαμβάκι

 

To βαμβακερό ύφασμα, είναι μία πολύ καλή επιλογή για το καλοκαίρι. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι δροσερά και ανάλαφρα επιτρέποντας το δέρμα να αναπνέει, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό τους μήνες του καλοκαιριού. Επίσης απορροφούν τον ιδρώτα, επιτρέποντας έτσι το σώμα να αποβάλλει την περίσσεια θερμότητα και να παραμένει δροσερό.



Το διαφορετικό χρώμα που μπορεί να έχει το βαμβακερό ύφασμα δεν εμποδίζει στο να είναι δροσερό και κατάλληλο για τις μέρες του καλοκαιριού. Ακόμα προσμείξεις του βαμβακιού με άλλα υλικά όπως είναι ο πολυεστέρας μπορεί να του προσδώσουν και άλλες δυνατότητες όπως είναι να μην τσαλακώνονται εύκολα.

 


 


Λινό


Πρέπει να παραδεχτείς ότι το πρώτο ύφασμα που σου έρχεται στο μυαλό για το καλοκαίρι είναι το λινό. Είναι πολύ ελαφρύ και αέρινο και αφήνει το δέρμα να αναπνέει, μία ιδιότητα που είναι και το ζητούμενο. Επίσης εκτός του ότι απορροφά την υγρασία, στεγνώνει εύκολα. Για το λόγο αυτό θεωρείται δροσερό.


Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του υφάσματος είναι ότι δεν κολλάει στο σώμα και δεν γίνεται ενοχλητικό όταν ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία. Και το γεγονός ότι τσαλακώνεται εύκολα δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε μειονέκτημα αλλά οι ζάρες αυτές δίνουν στην εμφάνιση σου χαρακτήρα και άποψη.

 

 




Μετάξι


Το μετάξι είναι γνωστό για την απαλότητα, την πολυτέλεια που προσφέρει σε κάθε ρούχο. Το συναντάμε πολύ σε καλοκαιρινά φορέματα και πουκάμισα καθώς είναι ελαφρύ ύφασμα και προσθέτει μία αέρινη διάθεση. Το μετάξι είναι μία φυσική ίνα που παράγεται από την μεταξοσκώληκας - καμπια, ένα έντομο, που χρησιμοποιείται ως υλικό για το κουκούλι του.


Στα μειονεκτήματα του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο καθάρισμα και το σιδέρωμα.



Βισκόζη


Η βισκόζη ή αλλιώς viscose, είναι ένα υλικό, το οποίο παράγεται από την κατεργασία της κυτταρίνης, του δομικού πολυσακχαρίτη των φυτών και είναι κατάλληλο για την δημιουργία ρούχων που αγκαλιάζουν το σώμα. Με λίγα λόγια πρόκειται για μία φυτική πρώτη ύλη, η οποία είναι αντίστοιχη με το μετάξι.
Αφήνει το σώμα να «αναπνεύσει» ακριβώς όπως το βαμβάκι ενώ παράλληλα είναι και πολύ ελαφρύ. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς μπορείτε να το πλύνετε ακόμα και στο χέρι, με χλιαρό νερό.

 

 

 

Tencel

 

Το βιολογικό ύφασμα Tencel, με την χαρακτηριστική υφή μεταξιού και γνωστό για την ανθεκτικότητά του, προέρχεται από το ξύλο του ευκαλύπτου και συγκαταλέγεται στα top υφάσματα της αγοράς. Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι απορροφά την υγρασία ακόμα και 50% περισσότερο από το βαμβάκι.

Οι ίνες Tencel προσθέτουν έξτρα απαλότητα και παρέχουν τη μέγιστη άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 





 

 

Ντένιμ

 

Μπορεί να είναι ένα πιο βαρύ ύφασμα αλλά μην ξεχνάς ότι είναι φτιαγμένο από βαμβάκι με αποτέλεσμα να αναπνέει εξαιρετικά και απορροφά τον ιδρώτα ακριβώς σαν το βαμβάκι.
Τα τελευταία χρόνια η απομίμηση του ντένιμ που ονομάζεται Chambray, οπτικά μοιάζει πολύ αλλά είναι ελαφρύτερο και ιδανικό για το καλοκαίρι.

 

 

 

 


Πολυεστερικά υφάσματα.


Τα συνθετικά υφάσματα, που κατασκευάζονται από πολυεστέρα, χρησιμοποιούνται κατά κόρον για αθλητική ένδυση αφού μπορεί να απορροφήσει μεγάλα ποσά υγρασίας.


Η τεχνολογική εξέλιξη αυτών των υφασμάτων έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί ο τρόπος που τα εν λόγω υφάσματα τραβούν τον ιδρώτα από το σώμα, βγάζοντας τον προς την επιφάνεια του ρούχου.

Στα θετικά να σημειώσουμε επίσης πως στεγνώνει πολύ γρήγορα. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε δέρματα με αλλεργίες ή ευαισθησία.

 




Μετά την αναφορά και την ανάλυση σε όλα αυτά τα υφάσματα μην ξεχνάς ότι η ποιότητα των υφασμάτων παίζει καθοριστικό ρόλο για να βγάλουμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.


Γι' αυτό επέλεξε με προσοχή και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει κάθε στιγμή του καλοκαιριού.


Εύχομαι οι προτάσεις μου να σε βοηθήσουν να βρεις τα ιδανικά ρούχα που θα κάνουν τις καλοκαιρινές σου ημέρες πιο δροσερές και ευχάριστες.



Βάια


Προτεινομενα

Φόρεμα Τιράντα Μαύρο με λευκή φάσα και βολάν
Φόρεμα Τιράντα Μαύρο με λευκή φάσα και βολάν
Sale

Φόρεμα Τιράντα Μαύρο με λευκή φάσα και βολάν

Αρχική τιμή €53,94
Αρχική τιμή €89,90 Τελική τιμή €53,94
Maxi Τζιν Φόρεμα με κοντό μανίκι
Maxi Τζιν Φόρεμα με κοντό μανίκι
Sale New

Maxi Τζιν Φόρεμα με κοντό μανίκι

Αρχική τιμή €47,45
Αρχική τιμή €94,90 Τελική τιμή €47,45
Φόρεμα λινο μπεζ με κουμπιά
Φόρεμα λινο μπεζ με κουμπιά
Sale

Φόρεμα λινο μπεζ με κουμπιά

Αρχική τιμή €53,40
Αρχική τιμή €89,00 Τελική τιμή €53,40